Dutchkids homepage

 

Links naar andere websites

Dutchkids biedt veel materiaal en informatie om met onderwerpen als discriminatie, identiteit en cultuur aan de slag te gaan. Hier nog een aantal links naar websites die u hierbij verder op weg kunnen helpen.

Allereerst de Engelstalige versies van de websites van onze collega's in Groot-Brittannië, Spanje, Zweden en Tsjechië: Britkid, Spanishkid, Swedkid en Czechkid.

Daarnaast een aantal Nederlandse websites met meer informatie over de onderwerpen die op Dutchkids behandeld worden.

http://www.art1.nl
Art.1 is de landelijke vereniging ter voorkoming en bestrijding van discriminatie (sekse, huidskleur, leeftijd, handicap etc.) en draagt er aan bij dat iedereen in Nederland gelijk behandeld wordt. Het landelijk expertisebureau in Rotterdam beschikt over een uitgebreid documentatiecentrum en een helpdesk voor het onderwijs. Het documentatiecentrum is voor iedereen toegankelijk en geopend op werkdagen van 10 uur tot 16 uur. Vragen kunnen worden gesteld via de telefoon en via e-mail. De bij Art.1 aangesloten regionale antidiscriminatiebureaus (ADB’s) behandelen klachten en geven voorlichting en advies in de regio.

http://www.vredeseducatie.nl
De Stichting Vredeseducatie ondersteunt iedereen die werk wil maken van vrede. Zij ontwikkelt educatieve brochures en stelt creatieve leermiddelen samen zoals videofilms, musicals, tentoonstellingen en computerspelletjes.

http://www.annefrank.org
De Anne Frank Stichting houdt zich bezig met diverse educatieve projecten over onder andere de Tweede Wereldoorlog, discriminatie en mensenrechten.

http://www.allesovergay.nl
Op deze educatieve site van de Schorer Stichting worden honderd vragen over homoseksualiteit beantwoord.

http://www.coc.nl/dopage.pl?thema=jongeren&pagina=inleiding
Het COC komt op voor de belangen van homo- en biseksuelen in Nederland. Het COC zet zich in voor het bespreekbaar maken van homoseksualiteit op scholen en geeft voorlichting aan jongeren.

http://www.empower-ls.com
Empowerment Lifestyle Services is een adviesbureau voor landelijke en lokale instellingen die ondersteuning willen bij homo-emancipatie en diversiteitsbeleid in scholen.

http://www.wereldplein.nl
Website vol inspiratie, informatie en tips voor lesmaterialen om op school aandacht te besteden aan actief burgerschap in een duurzame, mondiale samenleving.

http://www.aliceo.nl
Alice O verzorgt educatieve projecten en producten in wereldperspectief. Daarmee ondersteunt zij internationale relaties tussen scholen, docenten en leerlingen.

http://www.mutant.nl
Bureau MUTANT ontwikkelt methodieken en trainingen voor onder andere de kinderopvang en het onderwijs. Hieronder valt ook het programma ‘Opvoeden zonder vooroordelen’. Omgaan met diversiteit staat centraal.

http://www.schooltv.nl/heiligehuisjes
Kinderen kunnen een kijkje nemen in religieuze gebouwen in Nederland zoals een kerk, een moskee en een synagoge en krijgen informatie over de verschillende religies en de beleving hiervan door kinderen.

http://www.interreligieuzedialoog.nl
De Stichting Interreligieuze Dialoog zet zich in voor een dialoog tussen verschillende godsdiensten in Nederland.

http://www.slavernijmonument.nl
Website van het Nationaal instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis met onder andere een interactief gedeelte voor scholieren van het voortgezet onderwijs over de Nederlandse slavenhandel.

http://www.jeugdjournaal.nl
Actuele onderwerpen worden op een toegankelijke manier toegelicht. Met onder het kopje "uitleg" informatie over o.a. de aanslagen in de VS, Irak, de islam en Israël.

http://bovenbouw.kennisnet.nl/themas
Website van Kennisnet speciaal voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Met onder andere een themasite over de Tweede Wereldoorlog.

http://vmbo.kennisnet.nl/werkstukken
Website van Kennisnet speciaal voor scholieren van het VMBO en HAVO/VWO met tips voor het maken van werkstukken en het zoeken naar onderwerpen.

http://www.schoolenveiligheid.nl
De website van Centrum School en Veiligheid biedt praktische tools en achtergrondinformatie bij het bevorderen van de schoolveiligheid en het tegengaan van pesten en discriminatie.

Ga terug via 'vorige' op de browser

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer