Dutchkids homepage

 

Togo, een land in West-Afrika

Togo ligt aan de Afrikaanse westkust. Tijdens de 17de eeuw werden gevangenen hiervandaan verscheept door Europese slavenhandelaars. Na in handen geweest te zijn van Duitsland, Engeland en Frankrijk is Togo in 1960 onafhankelijk geworden.

In Togo wonen 6,8 miljoen mensen. De hoofdstad is Lomé. Het Frans is nog steeds de belangrijkste taal, maar daarnaast zijn er ook nog verschillende plaatselijke talen. Veel mensen in Togo hangen inheemse religies aan zoals het animisme, daarnaast wonen er veel christenen en moslims.

Drie jaar na de onafhankelijkheid werd de eerste president vermoord bij een staatsgreep. Vier jaar daarna, in 1967, vond opnieuw een militaire staatsgreep plaats. De president die toen aan de macht kwam verbood direct alle politieke partijen. In 1991 mochten er weer politieke partijen zijn en sinds 1992 is er officieel weer sprake van een democratie. Toch bleef Togo niet zo veilig voor mensen die kritiek hadden op de president: vele tegenstanders werden onderdrukt, gevangen gezet of zelfs gedood. De president overleed in 2005. Er volgde een verkiezingsperiode vol geweld.

Nog steeds is Togo één van de armste landen van de wereld, en kan het er gevaarlijk zijn om openlijk voor je politieke mening uit te komen.

Omdat Togo niet voor iedereen veilig is zijn sommige mensen gedwongen om het land uit te vluchten.

Bron: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/country_profiles/1064470.stm#overview

Ga terug via 'vorige' op de browser

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer