Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 

wie zijn er nog meer?De moskee
Driss Yasemin

Kom binnen. Welkom in onze moskee. Doe wel even je schoenen uit. Moslims moeten zich ook wassen voordat zij gaan bidden, dus dat kan hier ook.

Zoals je ziet is een moskee vrij eenvoudig, misschien vind je het wel een beetje kaal. Er zijn geen schilderijen of beelden van mensen, heiligen of goden. Volgens het islamitisch geloof mogen mensen niet proberen om God of dat wat Hij geschapen heeft na te maken. Wel is de moskee versierd met mooie patronen en moza´eken.

In plaats van stoelen liggen er tapijten op de grond. Als we bidden zitten we op de grond. Dan luisteren we ook naar de voorganger, de imam, die op de mimbar staat. Hij staat niet op de hoogste trede, die is voor de profeet Mohammed. Uit respect houden wij die vrij.

Wanneer we bidden doen we dat in de richting van de stad Mekka. Een nis in de muur, de mihrab, wijst aan welke richting dat is.

De moskee is er niet alleen om te bidden en te luisteren. Er is ook een koranschool voor de kinderen en veel mensen komen hier om elkaar te ontmoeten en te praten.

 
Click to see where else you'll find Yasemin

 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer