Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 
Zoals ik eerder heb verteld ben ik het zat om mijn hoofddoek te verdedigen. Ik ben de enige op school die hem draagt. Meestal krijg ik een reactie dat ik te jong ben of “je hoeft de hoofddoek pas te dragen als je getrouwd bent.” Iedereen denkt dat hij er iets van af weet of er iets over kan zeggen. Soms lees je berichten in de krant over schooluniformen. Ik denk dat scholen daar eigenlijk de hoofddoek mee willen verbieden. Ik vind mijn hoofddoek mooi en ik draag hem graag. Ik heb ze in alle kleuren en in verschillende stoffen. Ik krijg vaak een compliment.

Ik woon al mijn hele leven in Nederland. Ik weet meer dingen over Nederland dan ik over Turkije weet. Ik voel me gewoon Nederlands en vind het vervelend als mensen daar vragen over blijven stellen. Toch is het lastig. Als Nederland tegen Turkije voetbalt weet ik niet voor wie ik moet zijn. En ook als de televisie aanstaat. Kijken we naar Turkse programma’s of kijk ik naar Idols?


Met Yasemin naar Nederdam
 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer