Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 
Het is voor de meeste mensen erg verwarrend. Als mensen naar me kijken dan denken ze vaak dat ik geen geloof heb of dat ik bijvoorbeeld katholiek ben. Maar ik ben joods. Joods zijn betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Voor mijn moeder en mij heeft het te maken met identiteit. We gaan niet naar de synagoge, alhoewel mijn opa wel gaat. Opa is ook naar Jeruzalem geweest. Daar heeft hij de klaagmuur bezocht, een van de heiligste plekken voor joden.

Voor ons betekent joods zijn dat we veel weten over onze geschiedenis en over de dingen die gebeurt zijn in het verleden. We hebben familiebijeenkomsten op speciale dagen in het jaar. Net zoals bijvoorbeeld bij christenen, hebben we één dag per week die anders is dan de andere. Eigenlijk mogen joden niet werken op zaterdag, de heilige dag, de Sabbat. Bij ons thuis gebeurt dat niet zo streng. We zijn thuis, lezen de krant of kijken televisie. Een beetje zoals christenen dat doen op zondag. Heel ontspannend. Op zondag kunnen we weer het huis schoonmaken of de was doen.


Met Sarah naar Nederdam
 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer