Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 
Kwame was 10 toen wij in Nederland aankwamen, nu vijf jaar geleden. Wij zijn naar Nederland gevlucht omdat we vervelende dingen in Togo hebben meegemaakt. Mijn man werkte als schoenmaker en ik ben leerkracht.

Het was eigenlijk niet de bedoeling om naar Nederland te gaan. Vooral de eerste anderhalf jaar waren heel moeilijk. Naast allerlei praktische problemen moesten we veel verdriet verwerken want Kwame zijn vader is in Togo overleden. Opeens zaten we hier in een kleine kamer, in een vreemd land, zonder familie die je af en toe kan helpen als je problemen hebt. Meestal is het koud en nat in Nederland. Kwame had veel last van nachtmerries en heimwee waardoor het niet goed ging op school.

Gelukkig gaat het nu wat beter. Kwame spreekt goed Nederlands. Hij gaat graag naar school en heeft leuke vrienden die hem accepteren zoals hij is. Jammer genoeg doet niet iedereen dat. Nederland stond bekend als een fijn land maar daar ben ik nu wat bitter in geworden.


Met Kwame naar Nederdam
 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer