Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 
Daar kan ik eigenlijk heel duidelijk in zijn. Racisme!!!. Als je in Nederland een andere huidskleur hebt, niet wit, krijg je te maken met discriminatie. Misschien moet ik daar mee leren leven. Bijna iedereen die ik ken heeft wel iets meegemaakt, zoals uitgescholden of beledigd worden. Soms gebeurt het op school, op straat of als we aan het shoppen zijn. Mijn ouders zeggen dat het ook op hun werk gebeurt. Goede mensen krijgen geen baan omdat ze een hoofddoek dragen of omdat ze ‘anders’ zijn.

Op school hoor ik wel eens racistische opmerkingen. Ik negeer het omdat ik te verlegen ben om te reageren. Ik wil het graag vergeten maar eigenlijk lukt me dat ook niet. Ik zeg niet dat witte Nederlanders nooit beledigd worden maar het gebeurt veel minder. Ik denk dat men geen idee heeft hoe hard woorden aan kunnen komen.

Daarnaast ben ik bang voor een gearrangeerd huwelijk. Ik praat er thuis nooit over. Ik weet dat mijn ouders niet getrouwd zijn uit liefde. Ze houden nu wel van elkaar maar ze hebben elkaar niet zelf uitgekozen. Mijn opa’s hebben besloten dat zij goed bij elkaar passen. Ik wil trouwen met een Nederlandse jongen maar verwacht dat mijn familie het belangrijk vindt dat ik een Hindoestaanse man trouw.


Met Indra naar Nederdam
 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer