Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 
Zoals Najat al vertelde ben ik moslim . Na 11 september 2001 wordt vaak gedacht dat alle moslims fanaten zijn. Dat vind ik echt vervelend. In veel wereldreligies zijn er mensen die denken dat ze gelijk hebben en er extreme denkbeelden op na houden. Het is niet eerlijk om dat alleen bij moslims te denken.

Elke dag ga ik naar de moskee. Je kunt een keer meegaan als je zin hebt. Onze religie heet islam. Voor mij betekent een moslim zijn dat ik in God geloof. Er zijn vijf belangrijke regels die we volgen uit ons heilig boek: de Koran.
1. Vijf keer bidden per dag.
2. Arme mensen helpen.
3. Een bezoek aan Mekka brengen. Mekka is de heilige stad voor moslims.
4. Geloofsbelijdenis. Uitspreken dat Allah de enige god is en dat Mohammed zijn profeet is.
5. Vasten. Elk jaar houden wij Ramadan. Dit doen wij om ons eraan te herinneren dat voedsel een geschenk is van God en om te onthouden dat niet iedereen genoeg heeft om te eten.

Wij mogen geen varkensvlees eten omdat een varken gezien wordt als een onrein dier. We mogen geen alcohol drinken of drugs gebruiken. We geloven dat het onmogelijk is om ons voor te stellen hoe God eruit ziet en dus hebben we geen afbeeldingen.


Met Driss naar Nederdam
 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer