Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 
Hallo, ik ben Najat, de grote zus van Driss. Ik woon vanaf mijn vierde jaar in Nederland. Driss en ik komen uit een groot gezin met veel broers en zussen. Vandaar dat we behoorlijk wat in leeftijd schelen. Ik hoef me voor Driss geen ‘grote’ zus te voelen want hij is volwassen voor zijn leeftijd.

De laatste tijd wordt op TV vaak over rot Marokkanen gesproken maar dat gaat niet over Driss. Driss is een verstandige jongen. Hij is erg gelovig en dat vind ik goed. Hij is moslim maar doet het op zijn eigen manier.

Geloof wordt in ons gezin vaak besproken. Ik draag geen hoofddoek maar ik respecteer meiden die dat wel doen. Mijn ouders hebben mij gelukkig altijd gesteund in mijn beslissing. Binnen de Marokkaanse gemeenschap levert dit discussie op maar ik heb mijn eigen keuze gemaakt. Ik werk op een openbare basisschool als juffrouw en ik wil gelijk zijn aan alle andere vrouwen die op school werken.


Met Driss naar Nederdam
 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer